TURVALLISUUS

Monipuolista turvallisuutta

e-Motionin huippunykyaikaiset DEEP CONTROL -turvallisuusvarusteet nostavat e-Motionin turvallisuuden huipputasolle. Kamera- ja tutkasensorit tarkkailevat koko ajan edessä olevaa ympäristöä, ja turvajärjestelmä pystyy vaarallisissa tilanteissa ryhtymään ennaltaehkäiseviin toimiin onnettomuuden estämiseksi.

 

 Ajatpa sitten kaupungissa tai pitkää matkaa maantiellä, niin DEEP CONTROL -turvallisuusvarusteet tuovat mielenrauhaa ajamiseen.

Törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella

Törmäyksenestoavustimen sensorit tarkkailevat liikenneympäristöä. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa mahdollisesta törmäysriskistä ja tarpeen mukaan jarruttaa automaattisesti pyrkien välttämään törmäyksen tai ainakin vähentämään törmäyksestä aiheutuvia vahinkoja.

Edessä olevan auton liikkeellelähtöhuomautus

Auton ollessa paikallaan, järjestelmä huomauttaa äänimerkillä ja merkillä monitoiminäytössä edessä olevan auton lähtiessä liikkeelle.

Turvavälihuomautus

Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti ajonopeutta ja etäisyyttä edessä ajavaan autoon, ja huomauttaa äänimerkillä tarvittaessa liian lyhyestä turvavälistä.

Aktiivinen kaistavahti

Järjestelmä hyödyntää kamerasensoria tunnistaakseen auton ajautumisen ajokaistan ulkopuolelle. Tarvittaessa järjestelmä kääntää itse ohjauspyörää päästäkseen takaisin omalle kaistalle.

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Järjestelmä tarkkailee edessä olevia liikennemerkkejä. Voimassa olevat nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näytetään kuljettajalle ajotietokoneen näytöllä.

Kaukovaloavustin

Järjestelmä vaihtaa automaattisesti kaukovalojen ja lähivalojen välillä tilanteen mukaan, kun järjestelmä havaitsee edessä ajavan tai vastaan tulevan ajoneuvon.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä

Järjestelmä hyödyntää samoja sensoreita kuin kaistavahti havainnoidakseen ajoneuvon asentoa ja tahatonta ajelehtimista esim. kuljettajan väsymystilan vuoksi. Onnettomuustilanteiden ehkäisemiseksi järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja ilmoituksella auton monitoiminäytöllä, jotta kuljettaja pitäisi tauon.

Älykäs mukautuva vakionopeudensäädin

Kun tie on edessä tyhjä, se toimii kuten tavallinen vakionopeudensäädin. Kun edessä omalla kaistalla on hitaampi auto, järjestelmä hiljentää automaattisesti edellä ajavan nopeuteen pitäen valitun turvavälin. Hidasteen poistuttua edestä järjestelmä alkaa kiihdyttää aiemmin asetettuun nopeuteen.Järjestelmä osaa myös pysyä keskellä kaistaa.