Turvallisuus, mihin voi luottaa

Torres EVX on suunniteltu täyttämään autonomisen ajamisen tason 2,5 ja se on täynnä elektronisia turvalaitteita, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen turvallisuuden. Tämä sisältää mm. kaistallapitoavustimen ja navigointiin perustuvan automaattisen kaistanvaihdon, joka auttaa ohjaamaan automaattisesti viereiselle kaistalle suuntavilkun ohjeiden mukaan.

Turvassa joka suunnasta

Torres EVX:n edistyneet turvavarusteet ja älykäs mukautuva vakionopeudensäädin parantavat turvallisuuta ja estävät onnettomuuksia tapahtumasta. Etupuskuriin sijoitettu tutka ja kuolleen kulman tunnistustutkat auton kussakin kulmassa tarkkailevat auton ympäristöä ja auttavat ehkäisemään onnettomuuksia risteyksissä sekä vastaantulevien ja takaa tulevien ajoneuvojen kanssa.

 

 

 

Törmäyksenestoavustin: risteys suoraan ajettaessa

Ajettaessa suoraan eteenpäin risteyksessä ja ajoneuvon lähestyessä sivulta, tämä toiminto varoittaa kuljettajaa ja käyttää automaattista hätäjarrutusta törmäyksen välttämiseksi tai kolarivahinkojen vähentämiseksi.

Törmäyksenestoavustin: vastaantuleva auto

Kun ajetaan suoraa ja ajoneuvo äkillisesti lähestyy vastakkaisesta suunnasta, tämä varoittaa kuljettajaa ja käyttää automaattista hätäjarrutusta.

Törmäyksenestoavustin: risteys käännyttäessä

Kun käännytään risteyksessä ja ajoneuvo lähestyy vastakkaisesta suunnasta, tämä toiminto varoittaa kuljettajaa ja käyttää automaattista hätäjarrutusta törmäyksen välttämiseksi tai kolarivahinkojen vähentämiseksi.

Takapään törmäysvaroitin

Valvomalla takaa lähestyviä ajoneuvoja tämä toiminto varoittaa kuljettajaa, kun takaapäin on odotettavissa törmäys.

Mukautuva vakionopeudensäädin ja kaistallapitoavustin

Mukautuvalla vakionopeussäätimellä ajettaessa kaistallapitoavustin pyrkii pitämään auton keskellä kaistaa seuraamalla kaistalinjoja etukameran kautta ja säätämällä ohjausta.

Aktiivinen kaistavahti

Järjestelmä hyödyntää kamerasensoria tunnistaakseen auton ajautumisen ajokaistan ulkopuolelle. Tarvittaessa järjestelmä kääntää itse ohjauspyörää päästäkseen takaisin omalle kaistalle. Järjestelmä havaitsee myös edessä olevat esteet ja ohjaa auton niiden ympäri. Ohittamaan lähtiessä aktiivinen kaistavahti varoittaa auton sivulla olevasta ajoneuvosta tai vastaantulevasta ajoneuvosta ja tarvittaessa ohjaa auton takaisin omalle kaistalle onnettomuuksien välttämiseksi.

Automaattinen kaistanvaihto

Navigointiin perustuva automaattinen kaistanvaihto vaihtaa automaattisesti kaistaa maantiellä tai moottoritiellä. Ajoneuvo ohjautuu suuntavilkun aktivoimaan suuntaan

 

Passiivinen turvallisuus

Torres EVX:ssä kolariturvallisuutta lisäävät runsas suurlujuusteräksen käyttö (81%) sekä peräti kahdeksan turvatyynyä.

  1. Kuljettajan etuturvatyyny 2. Kuljettajan polviturvatyyny 3. Matkustajan etuturvatyyny 4&5. Kuljettajan ja etumatkustajan sivuturvatyynyt 6&7. Turvaverhot 8. Etuistuimien keskiturvatyyny