Latausteho

Torres EVX:n 10,5 kW tehoinen sisäinen laturi ottaa virtaa kolmesta vaiheesta. Torres EVX:n pikalatausteho on 145 kW.


 

Latausaikoja

150 kW+ pikalataus, akun varaustaso 10-80%                                         28 min

100 kW pikalataus, akun varaustaso 10-80%                                           37 min

11 kW latausasema, akun varaustaso 0-100%                                          9h

2,3 kW kotipistorasia (Suko 10A, 1-vaihe), akun varaustaso 0-100%          30h


 

Latauksen hallinta

Helppokäyttöisen multimedianäytön valikosta voi valita latauksen alkamis- ja päättymisajat sekä viikonpäivät sähkön halvempien tuntihintojen hyödyntämiseksi.


 

Lataustiedot

Näytöllä näkyy latausaika, tyyppi (pika- tai peruslataus) ja toimintamatka.


Sähköautojen kulutuksen ja toimintamatkan mittaustavan (WLTP) ilmoitetut arvot on tarkoitettu eri automallien väliseen vertailuun. Ne perustuvat keskivertoajoa jäljittelevään WLTP (Worldwide harmonised Light-duty Vehicles Test Procedure) -mittaukseen, eivätkä ne kuvaa auton kulutusta kaikissa olosuhteissa. Auton kulutukseen ja toimintamatkaan sähköllä vaikuttavat muun muassa lämpötila, keli- ja ajo-olosuhteet, kuljettajan ajotapa, ajonopeus, lisävarusteet, rengastus sekä auton kuormaus. Kylmissä olosuhteissa sähköauton toimintamatka lyhentyy huomattavasti ja hetkellisesti kulutus voi olla jopa moninkertainen ilmoitettuun WLTP-lukemaan verrattuna.
 Latausteho ja -aika voivat vaihdella ilmoitetusta ohjearvosta. Latausteho ja -aika riippuvat esimerkiksi käytetystä latauspisteestä, latausaseman tehosta sekä latausjärjestelmän kiinteistön sähköliittymän kapasiteetista, lämpötilasta, akuston lämpötilasta ja peräkkäisten latausten tiheydestä. Erityisesti talviolosuhteissa pikalataus saattaa hidastua huomattavasti. Latausajat ovat arvioituja latausaikoja kunkin esimerkin tehoisessa latausasemassa, esim. 350 kW -latausasemassa auton vastaanottama teho ei ole 350 kW.